Rektorski zbor Republike Hrvatske
05.09.2021

Rektorski zbor donio preporuke o organizaciji i održavanju nastave u akademskoj godini 2021./2022.

Uoči početka nove akademske godine 1. listopada 2021., Rektorski zbor Republike Hrvatske na svojoj je sjednici održanoj 27. kolovoza 2021. u Varaždinu donio nekoliko preporuka o odvijanju nastavnoga procesa i ostalih aktivnosti na visokim učilištima u akademskoj 2021./2022. godini.

Uzimajući u obzir sve prethodne i trenutne odluke Nacionalnoga stožera civilne zaštite i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo vezane uz bolest COVID-19, Rektorski zbor svoje je preporuke visokim učilištima donio u cilju očuvanja kvalitete nastave i studentskoga života.

Rektorski zbor potiče sve studente i zaposlenike visokih učilišta na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugih, te osigurali uvjete za nesmetano odvijanje nastavnog procesa i svih aktivnosti na visokim učilištima.

Nadalje, Rektorski zbor poziva visoka učilišta na ulaganje dodatnoga napora kako bi se osigurali svi  potrebni uvjeti za nesmetano održavanje kontaktne nastave. Na taj se način dodatno jača međusobna komunikacije i čuva psihičko zdravlje studenata te svih zaposlenika.

Zaključno, kao i tijekom cijelog razdoblja trajanja pandemije, Rektorski zbor poziva visoka učilišta na pridržavanje i provođenje svih epidemioloških mjera koje propisuju Nacionalni stožer civilne zaštite i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Rektori javnih sveučilišta zaželjeli su svojim studentima i zaposlenicima puno uspjeha u odvijanju nastavnih, znanstvenih i administrativnih procesa, te izrazili nadu da će sljedeća akademska godina biti održana u ozračju bolje epidemiološke situacije.

 

Predsjeda

Sveučilište u Splitu
Ul. Ruđera Boškovića 31
21000 Split, HR

Tajništvo

Trg Republike Hrvatske 14
10000 Zagreb, HR
Tel: +385 1 4698 109
Fax: +385 1 4698 141
e-adresa: paula.pavletic@unizg.hr